Fagdag om lhbtiq og mental helse i det samiske samfunnet

28.11 - 09:00

Sametinget arrangerer 28. november fagdag om lhbtiq og mental helse i det samiske samfunnet, sammen med Barne-, ungdoms og familiediektoratet (Bufdir), Mental helse ungdom, KUN og SANKS.

Fafo-rapporten Lesbiske og homofile i Sápmi fra 2009, viser at mange lesbiske og homofile med samisk tilhørighet opplever diskriminering og avvisning. De samme utfordringene har blitt bekreftet i en nyere studie. I 2013 kom dessuten kunstprosjektet Queering Sapmi, som ønsket å utfordre fordommer om den samiske befolkningen som en homogen folkegruppe.

Denne fagdagen følger opp tidligere initiativer når det gjelder å synliggjøre det å være skeiv og samisk. Det vil særlig være et fokus på lbhtiq og mental helse i det samiske samfunnet med lansering av rapport fra prosjektet The Only Gay in the village, der forskere har intervjuet helsepersonell i flere kommuner i forvaltningsområdet for samisk språk, for å undersøke hvordan et lhbtiq-perspektiv blir ivaretatt av tjenestene. Det vil også være presentasjon av regjeringens lhbti-handlingsplan, relevant statistikk på feltet, samt verktøy som skal gjøre kommunene i stand til å få mer likeverdige og inkluderende tjenester. 

Målgruppe er ansatte i primærhelsetjeneste, de som jobber på et strategisk nivå samt politikere. 

Sted: Karasjok. Sametinget – Auditoriet

Tidspunkt: 28.11, 09.00-15.00.

Foreløpig program (med forbehold om endringer)

08:45 Kaffeprat
09:00 Velkommen
09:15 Presentasjon v/Sametinget
09:30 Tall, statistikk og verktøy på lhbtiq-feltet for kommunene, v/Bufdir
10:15 “The Only Gay in Sápmi”, rapportlansering v/KUN,
12:00 Lunsj
13.00 Presentasjon v/SANKS
13:30 Dialoggrupper
14:45 Oppsummering og avslutning

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter? Din tilbakemelding hjelper oss ålage bedre nettsider.

Takk for din tilbakemelding!